Vereniging

In 1982 werd het initiatief genomen voor het op poten zetten van een studentenvereniging voor heren. De Maastrichtse Herensociëteit voor Studenten Tragos was geboren. Na een jaar werd er gefuseerd met de Vrouwelijke Studenten Vereniging Katzika en de Maastrichtse Studenten Vereniging Tragos was een feit.

De eerste sociëteit betrokken door Tragos lag aan de Boschstraat, nummer 66. Hier groeide de vereniging echter al snel uit en het werd tijd om uit te kijken naar een groter gebouw. In 1994 vestigde de M.S.V. Tragos zich in het ‘Fort Koning Willem I’, een sociëteit die aansloot bij de grootte en het karakter van de vereniging. Tot op de dag van vandaag betrekken we dit schitterende monumentale pand.

De vereniging kenmerkt zich door een grote betrokkenheid van de leden. Binnen Tragos zijn er verschillende commissie waar de leden zitting in nemen, zo wordt er bijvoorbeeld jaarlijks een gala-weekend georganiseerd, een ledencabaret opgevoerd en zijn er de MultiZalenFeesten die worden georganiseerd. De vereniging heeft ook haar eigen verenigingsblad ‘de Trauma’ die vijf maal per jaar uitkomt.

Ook op sportief gebied is de M.S.V. Tragos actief. Zo zijn er meerdere hockeyteams en zijn er vele sportieve activiteiten als een zaalvoetbaltoernooi, tennistoernooi en een jaarlijks terugkerende skireis.
Natuurlijk staat de studie bij Tragos hoog in het vaandel. Vandaar dat actief wordt samengewerkt met verscheidene studieverenigingen, een database met oude toetsen aangelegd is en vele leden zich individueel bezig houden met de begeleiding van de eerstejaars.

Kortom, de M.S.V. Tragos is in korte tijd uitgegroeid tot de meest complete en meest toonaangevende vereniging van Maastricht.

Waarom kiezen zoveel studenten voor M.S.V. Tragos

Als de meest traditionele en één van de grootste studentenverenigingen van Maastricht weet de M.S.V. Tragos jaarlijks een grote gevarieerde groep van leden te trekken. Als vereniging voor en door studenten biedt het lidmaatschap bij Tragos iets wat de stad Maastricht en de universiteit alleen jou niet kunnen bieden: van je studietijd een studententijd maken. Stap Maastricht binnen, schrijf je in, en leer binnen de kortste tijd vrienden voor het leven kennen.

Leer unieke vaardigheden

De leden van de M.S.V. Tragos organiseren niet alleen feesten, maar ook professionele evenementen. Zo brengen de leden elkaar in contact met professionele partijen door een symposium, recruitment diners en het lopen van acquisitie. De commissies, die worden gevuld door de leden, leren jou unieke vaardigheden op professioneel én sociaal gebied.

Geniet, maar neem tijd om te studeren

Leden van de M.S.V. Tragos nemen hun studie serieus en zijn dan ook vaak samen te vinden in ofwel de Universiteitsbibliotheek, of in één van onze drie studieruimtes op de sociëteit. Deze zijn enkel geopend voor leden en zijn dus rustiger: ideaal om geconcentreerd te studeren.

De M.S.V. Tragos bereid je voor op de toekomst

Tijdens je studententijd zal je contacten leggen die in de toekomst niet alleen je vriendengroep maar ook je professionele netwerk zullen vormen. Door je aan te sluiten bij de M.S.V. Tragos, zal jouw netwerk in korte tijd uit honderden studenten bestaan, die niet alleen in jouw vakgebied studeren, maar verspreid zijn over alle faculteiten van Maastricht University. Je ontwikkelt je breed door te praten en te discussiëren met studenten van andere studies. De leden van de M.S.V. Tragos leren van elkaar, en dit is een unieke ontwikkeling. Dit leren van elkaar heeft niet alleen nú voordelen, maar ook over tien jaar: het vinden van een baan of stage gaat snel en gemakkelijk door het uitgebreide en actieve reünistennetwerk van de M.S.V. Tragos.